Κολοκυθάκια γκρατινέ με κιμά

528

 

Κολοκυθάκια γκρατινέ με κιμά

Η θερμοκρασία ανεβαίνει για αυτό και θα πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές χωρίς να ρίξουμε την ποιότητα . Τα κολοκυθάκια γκρατινέ με κιμά είναι μια καλή λύση γιατί η συνταγή είναι πολύ νόστιμη και δεν είναι περίπλοκη.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες

Υλικά

  • 8 τεμ. κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες στον χοντρό τρίφτη
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.τσ. μπαχάρι σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα ντομάτας:

  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες χωρίς τα σπόρια τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σουπ. πετιμέζι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 160 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • πιπέρι

Για το πασπάλισμα:

  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος και αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα μικρό κουταλάκι έτσι ώστε να μοιάζουν με βαρκούλα.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας βάζοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε αφήνοντας στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά φροντίζοντας να γίνει σπυρωτός. Στα μισά του σοταρίσματος προσθέτουμε το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί και να αποκτήσει ξανθό χρώμα και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. 'Οταν αρχίσει να μυρίζει το σκόρδο προσέχοντας να μην καεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και λίγο νερό να σιγοβράσει και να ψηθεί ο κιμάς σε μέτρια φωτιά.
  • Φροντίζουμε στο τέλος να μείνει σπυρωτός χωρίς ζουμιά.
  • Σέ ένα πυρίμαχο ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας να κάλυψει τον πάτο του ταψιού και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με την γέμιση του κιμά με την βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Τοποθετούμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια φροντίζοντας να καλύψουμε τον κιμά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
  • Τα τελευταία δέκα λεπτά πασπαλίζουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια με την τριμμένη παρμεζάνα και τα βάζουμε πάλι στο φούρνο να γκρατιναριστούν.
  • Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, μοσχάρι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: καλοκαιρινη συνταγή, κολοκυθάκια, μοσχάρι, μοσχαρίσιος κιμάς, νόστιμη συνταγή, φυστίκι Αιγίνης
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close