Πατσαβουρόπιτα γλυκιά με φράουλες και σοκολάτα
Αυτή η γλυκιά πατσαβουρόπιτα με την αφράτη σιμιγδαλένια κρέμα που μοιάζει με εύκολη μπουγάτσα, είναι μια ωραία ανοιξιάτικη πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι . Η επικάλυψη με τις αγαπημένες μου φράουλες και κομματάκια σοκολάτας που περίσσεψαν από τα πασχαλινά αυγουλάκια τις δίνει μοναδική γεύση και ωραία εμφάνιση.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 8 τεμ. αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1- 1/2 φλ.τσ. φρέσκο γάλα
- 2 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 τεμ. βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.
Για το στόλισμα :
- φράουλες
- κομματάκια σοκολάταςαπό τα πασχαλινά αυγά
Για την επικάλυψη :
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη , στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι , το γάλα , το σιμιγδάλι , τη ζάχαρη ,τη βανιλίνη και το αλάτι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη . Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να χρειαστούμε την κρέμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας και το περνάμε με λιωμένο βούτυρο με ένα πινελάκι και στη συνέχεια τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κρούστας από πάνω και το βουρώνουμε κι αυτό καλά και σουρώνουμε τα φύλλα σαν φυσαρμόνικα .
- Τοποθετούμε τα σουρωμένα φύλλα σε ταψί 26 εκ. καλά βουτυρωμένο σε σχήμα σαλιγκαριού στο κέντρο του ταψιού .
- Όμοια βουτυρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ανά δυο , φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε.
- Στο τέλος όλο το ταψί θα έχει το σχήμα ενός μεγάλου σαλίγκαρου.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί για λίγο το φύλλο και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το χυλό σιμιγδαλιού που έχουμε ετοιμάσει πιο πριν και φροντίζουμε να πάει παντού.
- Στολίζουμε την επιφάνεια εδώ και εκεί με φράουλες καθαρισμένες από τα κοτσανάκια τους και κομμάτια σοκολάτας που μας περίσσεψαν από τα πασχαλινά αυγά.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η κρέμα και να αποκτήσει όμορφο ρόδινο χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε στον πάγκο εργασίας και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.
- Η πατσαβουρόπιτα τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking