Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

14.6K

 

Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Απολαυστική πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο με την υπέροχη γεύση της και το θαυμάσιο άρωμα της!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 3 τεμ. αυγά
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1/2 φλ.τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.γλ.κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ.κοφτό σόδα μαγειρική
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φλ.τσαγιού νερό
  • 2 - 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 1 τεμ. ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας για 8 λεπτά περίπου όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι , το ηλιέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών μέσα στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πηχτός χυλός.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί αντικολλητικό ή πυρέξ 25 Χ 35 εκ. στον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει το γλυκό και να ψηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε σιγά σιγά με το μισό κρύο σιρόπι και όταν απορροφηθεί ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

Σημειώσεις

Tipς: Ένα φλυτζάνι τσαγιού είναι 250 ml για τα στερεά υλικά ( αλεύρι , σιμιγδάλι χοντρό ,σιμιγδάλι χοντρό)
Μπορείτε με την ίδια συνταγή να φτιάξετε και μανταρινόπιτα αν αντικαταστήσετε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού με χυμό μανταρινιού και ξύσμα μανταρινιού στην ίδια ποσότητα.
Κατηγορία: Γλυκό, γλυκό γιορτής, παραδοσιακή συνταγή, πορτοκάλια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γλυκό, Γρήγορο & εύκολο, παραδοσιακη συνταγη, πορτοκάλια, χειμωνιάτικη συνταγή, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close