Ρυζόγαλο με σοκολάτα
Το ρυζόγαλο το ίδιο νόστιμο αλλά σε μια σοκολατένια παραλλαγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό φρέσκο ή φυτικό γάλα
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
- 3 κουτ.σουπ. ζάχαρη καστανή
- 80 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 κουτ.σουπ. κόρν φλάουρ
Για την επικάλυψη:
- τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
Οδηγίες
- Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το αγελαδινό γάλα και την καστανή ζάχαρη και την βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά όχι να βράσει.
- Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό σε ψιλό σουρωτήρι και το ρίχνουμε στο γάλα να σιγοβράσει για 25 - 30 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
- Όσο βράζει το ρύζι γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με νερό ως τη μέση, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα του ρυζόγαλου.
- Τέλος προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει το ρυζόγαλο.
- Στη συνέχεια αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 2- 3 λεπτά να κοχλάσει και στη συνέχεια με τη βοήθεια βαθιάς κουτάλας γεμίζουμε μικρά μπολάκια μέχρι επάνω. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα και σερβίρουμε αμέσως.
- Το σοκολατένιο ρυζόγαλο τρώγεται χλιαρό ή κρύο από το ψυγείο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking