Σάλτσα φράουλας
Πανεύκολη σάλτσα φράουλας για να γαρνίρουμε παγωτό, γιααύρτι, cheesecake, τάρτες, κέικ ή ακόμα και να την δοκιμάσουμε επάνω σε ψωμί.
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες ώριμες κα σφιχτές
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 γρ. κορν φλάουρ
- 30 ml νερό
- 30 ml χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες κάτω από τρεχούμενο νερό, τις σκουπίζουμε, κόβουμε τα κοτσανάκια και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Βάζουμε τις φράουλες μέσα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Σε μικρό μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με το νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στις φράουλες το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα.
- Στη συνέχεια αν θέλουμε βάζουμε σε επεξεργαστή τις φράουλες και πολτοποιούμε καλά, αλλιώς αφήνουμε τις φράουλες σε κομμάτια.
- Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε γυάλινα βάζα με καπάκι στο ψυγείο αφού κρυώσουν πολύ καλά.
- Η σάλτσα φράουλας διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking