Σάλτσα φράουλας

1.5K

 

Σάλτσα φράουλας

Πανεύκολη σάλτσα φράουλας για να γαρνίρουμε παγωτό, γιααύρτι, cheesecake, τάρτες, κέικ ή ακόμα και να την δοκιμάσουμε επάνω σε ψωμί.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες ώριμες κα σφιχτές
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 ml νερό
  • 30 ml χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες κάτω από τρεχούμενο νερό, τις σκουπίζουμε, κόβουμε τα κοτσανάκια και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Βάζουμε τις φράουλες μέσα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Σε μικρό μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στις φράουλες το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα.
  • Στη συνέχεια αν θέλουμε βάζουμε σε επεξεργαστή τις φράουλες και πολτοποιούμε καλά, αλλιώς αφήνουμε τις φράουλες σε κομμάτια.
  • Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε γυάλινα βάζα με καπάκι στο ψυγείο αφού κρυώσουν πολύ καλά.
  • Η σάλτσα φράουλας διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Κατηγορία: γλυκά, ζάχαρη κρυσταλλική, κορν φλάουρ, λεμόνι, φράουλες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ανοιξιάτικη συνταγή, Γλυκά, εύκολη συνταγή, καλοκαιρινη συνταγή, φράουλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close