Σεμιφρέντο σοκολάτα

987

 

Σεμιφρέντο σοκολάτα

Το σεμιφρέντο είναι ένα ιταλικό γλυκό ψυγείου με πολύ απαλή υφή και βελούδινη γεύση που μοιάζει με παγωτό αλλά δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Όλα τα σεμιφρέντο έχουν ως βάση τους τα αβγά και την κρέμα γάλακτος και μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε με φρούτα , ξηρούς καρπούς μπισκότα και πραλίνα φουντουκιού που απογειώνει τη γεύση .
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά

Υλικά

  • 7 τεμ. κρόκοι αβγών
  • 190 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1 πακέτο μπισκότα cookieς σοκολάτας κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 20 γρ. άγλυκο κακάο
  • 80 γρ. λικέρ σοκολάτας
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια

Για την γκανάζ σοκολάτας:

  • 100 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα
  • 100 γρ. σοκολάτας γάλακτος
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Γαρνίρισμα:

  • παστέλι αμυγδάλου χοντροκομμένο

Οδηγίες

  • Σε ανοξείδωτο μπολ βάζουμε τους κρόκους των αβγών και τους ανακατεύουμε με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν χωρίς να ασπρίσουν.
  • Τοποθετούμε το μπολ στο χείλος μια κατσαρόλας στην οποία βράζει λίγο νερό (περίπου δυο δάχτυλα) και ανακατεύουμε με το σύρμα για 12 λεπτά ασταμάτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε τα αβγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στην πιο υψηλή ταχύτητα συνεχώς για δέκα λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ σοκολάτας και το άρωμα βανίλιας.
  • Ακολούθως προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το κακάο κοσκινισμένο και χτυπάμε ξανά στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα χοντροκομμένα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σε μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε διαφανή μεμβράνη να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας ισιώνοντας με την ράχη ενός κουταλιού.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη την φόρμα για 2 με 4 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με γκανάζ σοκολάτας.

Για την γκανάζ:

  • Κομματιάζουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φτάσει στο σημείο του βρασμού κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τις σοκολάτες.
  • Αφήνουμε για τρία λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σερβίρουμε.
  • Διατηρείται σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Τipς: Αν θέλουμε να ζεστάνουμε την γκανάζ  για επόμενη χρήση την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί. 
Κατηγορία: Γλυκό, παγωτό, σεμιφρέντο
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: γλυκό, Γρήγορο & εύκολο, ιταλική γεύση, παγωτά, παγωτό, σεμιφρέντο, Σοκολάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close