Σοκολατένια κυπελάκια με φυστικοβούτυρο και μέλι
Ένα απίθανο και γρήγορο γλυκάκι για τους λάτρεις της σοκολάτας που δεν θέλει κόπο αλλά αφήνει μεγάλη ένταση στη γεύση.
Υλικά
Υλικά για τα κυπελάκια:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 250 γρ. φυστικοβούτυρο
- ⅓ γρ. σπορέλαιο
- 150 γρ. μέλι
Για την επικάλυψη:
- κόντιτα
- φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
- κερασάκια μαρασκίνο
Οδηγίες
- Κομματιάζουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με το σπορέλαιο και τις λιώνουμε σε Μπεν Μαρί ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να ομογενοποιηθούν .
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε 1-1/2 κουταλιά της σούπας από τις λιωμένες σοκολάτες σε κάθε φορμάκι του cups cake και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε σε Μπεν Μαρί το φυστικοβούτρο και το μέλι για να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Βγάζουμε από το ψυγείο τα φορμάκια και ρίχνουμε 1-1/2 κουταλιά της σούπας από το φυστικοβούτυρο -μέλι και ισώνουμε να πάει παντού και τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
- Μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε από πάνω 1-1/2 κουταλιά της σούπας από τις λιωμένες σοκολάτες σε κάθε φορμάκι για να καλύψουμε την επιφάνεια.
- Στολίζουμε με κερασάκια μαρασκίνο ,κόντιτα και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
- Όταν πάγωσουν τα γλυκάκια ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε,
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
Σημειώσεις
Tips:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών σας αρέσει εκτός από φυστικοβούτυρο.
- Αν τα θέλετε πιο γλυκά μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω μέλι.
- Για την επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι άλλο σας αρέσει (τρούφα σοκολάτας,αμύγδαλα ,γλυκό του κουταλιού χωρίς το σιρόπι ψιλομμένο).