Σπιτική λεμονάδα με 3 υλικά
Σπιτική λεμονάδα με μέλι και φύλλα δυόσμου για να σε ξεδιψάσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Αυτή η λεμονάδα γίνεται πανεύκολα και το κυριότερο δεν περιέχει ζάχαρη και έτσι είναι πιο θρεπτική και με λιγότερες θερμίδες!
Υλικά
- 300 ml φυσικό χυμό λεμονιού
- 600 ml νερό
- 250 γρ. μέλι
Για την διακόσμηση:
- παγάκια
- φύλλα δυόσμου
- λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
Οδηγίες
- Βάζουμε το νερό στον βραστήρα να βράσει και στη συνέχεια το αδειάζουμε σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα ξύλινη μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Στίβουμε τα λεμόνια με τη βοήθεια του λεμονοστίφτη και σουρώνουμε για να φύγουν τα κουκούτσια και τυχόν κομματάκια από τα λεμόνια.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μέσα στην κανάτα με το μέλι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μπόλικα παγάκια, φέτες λεμονιού και φρέσκα φύλλα δυόσμου.
- Σερβίρουμε αμέσως σε γυάλινα ποτήρια με παγάκια, στολίζουμε με ροδέλες λεμονιού και φύλλα δυόσμου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking