Στρούντελ με αχλάδια

2.2K

 

Στρούντελ με αχλάδια

Πεντανόστιμη συνταγή για στρούντελ με τραγανό φύλλο και γέμιση από αφράτη κρέμα πατισερί και μυρωδάτα αχλάδια, ένα γλυκό που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο από κανένα καλεσμένο μας!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

Υλικά για το στρούντελ:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 3 τεμ. αχλάδια Φέτελ καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2- 3 κουτ.σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη

Για την κρέμα πατισερί:

  • 190 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 35 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 τεμ. αυγό ολόκληρο
  • 1 κουτ.γλ. βανίλια υγρή ή 1 καψουλάκι βανιλίνη

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • 1 κουτ.σουπ. γάλα φρέσκο αγελαδινό
  • φιλέ αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια και αφήνουμε να καραμελώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά. 'Οταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα πατισερί βάζοντας το γάλα σε μικρή κατσαρόλα να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Παράλληλα σε βαθύ γυάλινο μπολ βάζουμε το αυγό ολόκληρο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Όταν είναι έτοιμο το γάλα και αφού έχει ζεσταθεί καλά το προσθέτουμε με δόσεις με μια κουτάλα της σούπας στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με τον αυγοδάρτη. Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα μέσα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια της.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα σε μεγάλο πυρέξ και καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη που να ακουμπά επάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα πατισερί σε βαθύ μπολ και την χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στον πάγκο εργασίας έτσι ώστε το μακρύ μέρος να είναι κάθετο προς τα εμάς και μεταφέρουμε τη σφολιάτα με το χαρτί συκευασίας στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά 8 - 10 λωρίδες πάχους 2 δαχτύλων περίπου. Κατά μήκος της σφολιάτας βάζουμε την κρέμα πατισερί που ετοιμάσαμε με ένα κουτάλι φροντίζοντας να καλύψουμε μόνο το κέντρο και όχι τις λωρίδες που κόψαμε. Στη συνέχεια πάνω από την κρέμα προσθέτουμε κατά μήκος τα καραμελωμένα αχλάδια χωρίς το ζουμάκι που τυχόν έχουν βγάλει από πριν.
  • Ακολούθως πλέκουμε τις κομμένες λωρίδες της σφολιάτας φέρνοντας τη μια λωρίδα δεξιά προς το κέντρο και από αριστερά πάλι προς το κέντρο σαν να πλέκουμε κοτσίδα. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι λωρίδες της σφολιάτας.
  • Βάζουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το γάλα μέσα σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε καλά και με ένα πινελάκι περνάμε όλη την επιφάνεια του στρούντελ. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  • Ψήνουμε στους 180 C βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η σφολιάτα.
  • Όταν ψηθεί το στρούντελ το αφήνουμε στο πάγκο εργασίας να κρυώσει καλά και όταν πρόκειται να σερβίρουμε κοσκινίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.
Κατηγορία: αυγά, αχλάδια, γάλα, Γλυκό, κορν φλάουρ, στρούντελ, φύλλο σφολιάτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: brunch, αχλάδια, γλυκό, Γρήγορο & εύκολο, πρωινό, στρούντελ, φθινοπωρινή συνταγή, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close