Σύκα ψητά με γιαούρτι
Τα αγαπημένα σύκα αποκτούν άλλη διάσταση στη γεύση όταν ψηθούν μαζί με κανέλα και σερβιριστούν με δροσερό γιαούρτι. Αποτελούν ωραία πρόταση για ένα ελαφρύ γλυκάκι ή για ένα ξεχωριστό πρωινό!
Υλικά
- 6 - 8 τεμ. ώριμα σύκα
- 4 κουτ.σουπ. φουντούκια ψιλοκομμένα
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 3 - 4 κουτ.σουπ. μέλι
- 1/2 κουτ.γλ.κοφτό κανέλα σκόνη για το γιαούρτι και λίγη ακόμα για τα σύκα
Για την επικάλυψη:
- κανέλα σκόνη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
- Πλένουμε τα σύκα πολύ καλά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόβουμε τα σύκα στη μέση και κάθε κομμάτι ξανά στη μέση και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να βγουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Στο πολυμίξερ ρίχνουμε τα φουντούκια και τα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια.
- Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ μαζί με το μέλι την κανέλα και ανακατεύουμε για να πάρει ωραίο άρωμα.
- Γεμίζουμε ποτηράκια βάζοντας μια στρώση γιαούρτι, πασπαλίζουμε με μια στρώση φουντούκια και από πάνω βάζουμε μια στρώση ψητά σύκα.
- Κάνουμε άλλη μια στρώση με γιαούρτι, φουντούκια και ψητά σύκα και στο τέλος βάζουμε από πάνω ένα σύκο και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Σερβίρουμε παγωμένο το γιαούρτι με τα ψητά σύκα.
- Διατηρείται στο ψυγείο για δυο ημέρες.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking