Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια

5.3K

 

Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια

Υπέροχη σπιτική τάρτα με φύλλο κρούστας και κρέμα αμυγδάλου με ζουμερά κεράσια που θα σας μείνει αξέχαστη.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

Για την βάση:

  • 4 τεμ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 3 - 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη καστανή
  • βούτυρο αγελαδινό για τα φύλλα

Για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 τεμ. αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια ( καθαρό βάρος )
  • 1/2 τεμ. λεμόνι ξύσμα (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 22 εκ. στον πάτο και τα τοιχώματα πολύ καλά με ένα πινελάκι.
  • Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από το ψυγείο και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στην ταρτιέρα. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα και με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα του φύλλου με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
  • Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω , σταυρωτά και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα δυο φύλλα ώστε να έχουμε χρησιμοποιήσει 4 φύλλα στο σύνολο.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό την ζάχαρη και το βούτυρο να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγο ακόμα.
  • Τέλος προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι κοσκινισμένο, την υγρή βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε στην ταρτιέρα την κρέμα αμυγδάλου και ισιώνουμε με την ράχη ενός κουταλιού και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κεράσια.
  • Γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα στεφάνι με αυτά τον γνωστό κόρθο.
  • Περνάμε τον κόρθο με λιωμένο βούτυρο με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια της.
  • Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε συνοδεύουμε από πάνω με παγωτό βανίλια.
Κατηγορία: αμύγδαλα, αυγά, βούτυρο, Γλυκό, κεράσια, Τάρτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: brunch, αμύγδαλα, αυγά, καλοκαιρινη συνταγή, κεράσια, πρωινό, τάρτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close