Τράιφλ με sause φράουλας και μους γιαουρτιού
Το trifle (τράιφλ) είναι επιδόρπιο που μας έρχεται από την αγγλική κουζίνα και παρασκευάζεται με στρώσεις από παντεσπάνι ή μπισκότα ή κέικ, περιχυμένο με ποτέ, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρούτα. Εδώ είναι μία παραλλαγή με μους γιαουρτιού και φράουλας.
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα digestive κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 30 γρ. ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
Για την μους γιαουρτιού:
- 400 γρ. γιαουρτιού στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
Για τη sαuse φράουλας:
- 1/2 κιλό φράουλες κομμένες στην μέση
- 1/3 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την μους γιαουρτιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Το τοποθετούμε σε κορνέ και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για την sause φράουλας και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Την αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Παίρνουμε ότι ποτήρια θέλουμε και ρίχνουμε στη βάση μπισκότα σπασμένα digestive και στη συνέχεια με κορνέ βάζουμε από πάνω μους γιαουρτού. Ακολούθως προσθέτουμε sause φράουλας και από πάνω φιστίκι Αιγίνης. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο εναλλάξ, μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.
- Στο τέλος στολίζουμε με φράουλες και φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο.
- Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο, να παγώσουν για δύο ώρες και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tips
Μπορούμε αντί για μπισκότα να χρησιμοποιήσουμε κέικ που μας περίσσεψε, μπριός, τσουρέκι, αφού τα βρέξουμε πρώτα με λίγο λικέρ.