Τραγανά λαδοκούλουρα πορτοκαλιού

2.5K

 

Τραγανά λαδοκούλουρα πορτοκαλιού

Αφράτα και τραγανά κουλουράκια με ελαιόλαδο, άρωμα πορτοκαλιού και τσίπουρο με επικάλυψη σουσαμιού έτοιμα να τα απολαύσεις με τον καφέ ή το τσάι σου. Φτιάχνονται πανεύκολα χωρίς μίξερ και είναι κατάλληλα για vegan αλλά και για όσους νηστεύουν!
Μερίδες 40
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

  • 250 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 125 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 125 ml τσίπουρο ή κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 720 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή ένα καψουλάκι βανίλιας
  • 1 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • λευκό σουσάμι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς.
  • Στρώνουμε σε 2 ταψιά του φούρνου λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τσίπουρο ή το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κανέλας, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • Στο τέλος χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ζυμώσουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να σφίξει η ζύμη.
  • Μετά από 2 ώρες παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και πλάθουμε σε κορδόνια μήκους 8 εκ. και πάχους 2 εκ. περίπου να μοιάζει κάθε κουλουράκι σαν μπαστουνάκι.
  • Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα ρηχό πιάτο και πασπαλίζουμε κάθε κουλουράκι με σουσάμι. Πιέζουμε ελαφρά τα κουλουράκια στο σουσάμι για να κολλήσουν.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 C βαθμούς.
  • Βγάζουμε από το φούρνο τα κουλουράκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά ( σε αυτό το στάδιο τα κουλουράκια είναι μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά ) και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Τα κουλουράκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 15 μέρες περίπου.
Κατηγορία: αλεύρι, γλυκά, ελαιόλαδο, κουλουράκια, νηστεία, οικονομικές, πορτοκάλια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: vegan, vegeterian, Γλυκά, κουλουράκια, νηστεία, οικονομική
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close