Φωλίτσες με κρέμα μελιού και καραμελωμένα αχλάδια

43

 

Φωλίτσες με κρέμα μελιού και καραμελωμένα αχλάδια

Αν η γεύση έψαχνε να βρει τη φωλιά της θα ήταν από φύλλο κρούστας, κρέμα μελιού και καραμελωμένα αχλάδια! Μη χάσετε αυτή τη συνταγή!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τις φωλίτσες:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα μελιού:

  • 480 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 40 γρ. κρέμα μελιού melia honey
  • 3 τεμ. κρόκους αβγών
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 τεμ. βανιλίνη
  • κανέλα σκόνη

Υλικά για τα καραμελωμένα αχλάδια:

  • 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κιλό αχλάδια Φέτελ καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τετράγωνα 15χ15 εκ. και τα βουτυρώνουμε πολύ καλά βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο.
  • Πιάνουμε τέσσερα φύλλα μαζί και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένες θήκες σιλικόνης και πιέζουμε ώστε να σχηματιστεί μια φωλίτσα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να ομογενοποιηθούν. Όταν είναι έτοιμο το γάλα ρίχνουμε σιγά σιγά με την κουτάλα της σούπας γάλα μέσα στο μείγμα με τους κρόκους ενώ παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα βάζοντας μέσα στην κατσαρόλα τα υλικά και δένουμε την κρέμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, την κρέμα μελιού , την βανίλια και λίγη κανέλα σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο ταψί και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο για τρείς ώρες.
  • Όσο παγώνει η κρέμα ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα αχλάδια .
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη μέσα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
  • Ρίχνουμε τα αχλάδια τον αστεροειδή γλυκάνισο και το αλάτι και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βγάζουμε την κρέμα μελιού από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με τον αβγοδάρτη βάζοντάς τη σε ένα κορνέ.
  • Γεμίζουμε τις φωλίτσες με την κρέμα μελιού και από πάνω στολίζουμε με καραμελωμένα αχλάδια και σερβίρουμε
  • Διατηρούνται στο ψυγείο.
Κατηγορία: αυγά, αχλάδια, γάλα, επιδόρπιο, μέλι, φύλλο κρούστας
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αυγά, γάλα, γλυκό, γλυκό γιορτής, ελληνική κουζίνα, μέλι, φύλλο κρούστας
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close