Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread
Υπέροχα και αγαπημένα μπισκότα για τα μικρά παιδιά , με πλούσιο άρωμα μπαχαρικών και με ωραία γεύση για να τα απολαύσετε μαζί με ένα ζεστό ρόφημα.
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. μέλι ή μελάσα
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 τεμ. αυγό
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- 2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 2 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο ( royal icing ) :
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 τεμ. ασπράδι αυγού
- μερικές σταγόνες νερό
- χρωματιστά γκλίτερ ( κας κας )
Οδηγίες
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης γύρω από αυτόν.
- Εναλλακτικά ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
- Στη συνέχεια αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και περνάμε τον πλάστη επίσης με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού .
- Κόβουμε με κουπ πατ με ότι χριστουγεννιάτικο σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά μόνο.
- Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο είναι μαλακά στην αρχή αλλά όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως και φτιάχνουμε το γλάσο.
- Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε κορνέ με λεπτή μύτη και κάνουμε σχέδια τέλος πασπαλίζουμε με χρωματιστά γκλίτερ για να δώσουμε χριστουγεννιάτικη νότα στα μπισκότα μας.
Για το γλάσο:
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking