Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread

2.2K

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread

Υπέροχα και αγαπημένα μπισκότα για τα μικρά παιδιά , με πλούσιο άρωμα μπαχαρικών και με ωραία γεύση για να τα απολαύσετε μαζί με ένα ζεστό ρόφημα.
Μερίδες 22
Προετοιμασία 1 ώρα 10 λεπτά
Μαγείρεμα 13 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 23 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 150 γρ. μέλι ή μελάσα
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 τεμ. αυγό
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 2 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο ( royal icing ) :

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 τεμ. ασπράδι αυγού
  • μερικές σταγόνες νερό
  • χρωματιστά γκλίτερ ( κας κας )

Οδηγίες

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  • Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης γύρω από αυτόν.
  • Εναλλακτικά ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
  • Στη συνέχεια αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και περνάμε τον πλάστη επίσης με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού .
  • Κόβουμε με κουπ πατ με ότι χριστουγεννιάτικο σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά μόνο.
  • Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο είναι μαλακά στην αρχή αλλά όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως και φτιάχνουμε το γλάσο.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε κορνέ με λεπτή μύτη και κάνουμε σχέδια τέλος πασπαλίζουμε με χρωματιστά γκλίτερ για να δώσουμε χριστουγεννιάτικη νότα στα μπισκότα μας.

Για το γλάσο:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
Κατηγορία: αλεύρι, γλυκά, γλυκό γιορτής, κανέλα, μέλι, μπισκότα, τζίντζερ
Κουζίνα: Γερμανία
Λέξη Κλειδί: κανέλα, μέλι, μπισκότα, τζίντζερ, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close