Cheesecake βερίκοκο
Τα φρούτα του καλοκαιριού μας προσφέρουν εξαιρετικά νόστιμες συνταγές όταν αξιοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική. 'Ενα από αυτά είναι τα βερίκοκα με το όμορφο πορτοκαλί χρώμα και την υπέροχη γεύση που αν συνδυαστούν σωστά μας δίνουν πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
Υλικά για τη βάση:
- 180 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Υλικά για την κρέμα:
- 600 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 300 γρ. ώριμα βερίκοκα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 τεμ. βανιλίνη
Για την επικάλυψη:
- 2 πακέτα ζελέ βερίκοκο
- βερίκοκα κομμένα σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και βάζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα 22 εκ. και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια πιέζοντας με τη ράχη ενός κουταλιού προσέχοντας να έχει παντού ίδιο πάχος παντού.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Στην συνέχεια βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό να μαλακώσει για 10 λεπτά.
- Παράλληλα ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ώριμα βερίκοκα να γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και προς το τέλος του βρασίματος ρίχνουμε τη βανίλια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη αφού τη στύψουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την κρέμα τυριού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει .
- Αφού αφρατέψει ρίχνουμε το μείγμα του βερίκοκου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αυτό το μείγμα το βάζουμε πάνω από τα μπισκότα.Το στρώνουμε να πάει παντού και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα δύο πακέτα ζελέ βερίκοκο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο πακέτα σκόνη από το ζελέ βερίκοκο με δύο ποτήρια καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
- Όταν έρθει σε θερμοκράσια δωματίου ρίχνουμε το ζελέ επάνω από την κρέμα τυριού και προσθέτουμε ψιλοκομμένες φέτες βερίκοκου.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ.
- Την άλλη μέρα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο.