Cobbler με κεράσια, φράουλες και crumble αμυγδάλου
Το cobbler είναι ένα εύκολο επιδόρπιο που αποτελείται από μια γέμιση φρέσκων φρούτων μέσα σε ένα μεγάλο ταψί που καλύπτονται από ζύμη και ψήνονται στο φούρνο. Έτσι όπως είναι σκεπασμένα βράζουν μέσα στο ζουμί τους, αλλά παραμένουν φρέσκα και ζωντανά και αποκτούν τη γεύση και την υφή μιας γρήγορης κομπόστας ή μιας εύκολης τάρτας. Συνοδεύονται ιδανικά με παγωτό ή κρεμ ανγκλέζ και τρώγονται ως πρωινό ή ελαφρύ επιδόρπιο.
Υλικά
- 300 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
- 300 γρ. ώριμες φράουλες
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
Για το crumble:
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 90 γρ. καστανή ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου ή φυτικό βούτυρο
- 75 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι σαν σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλλα σκόνη
Για την επικάλυψη:
- κανέλα σκόνη
- φιλέ αμυγδάλου
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα κεράσια και τις φράουλες μαζί με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά και να πάρουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια πάνω από τα φρούτα , σκεπάζοντάς τα εντελώς.
- Ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει το cobbler
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε παίρνοντας κουταλιές από τα φρούτα μαζί με κραμπλ και ιδανικά συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια ή κρέμα ανγκλέζ
Σημειώσεις
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτα εποχής θέλουμε αρκεί η συνολική ποσότητα να μη ξεπερνά τα 600 γραμμάρια.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking