Cobbler με δαμάσκηνα

1K

 

Cobbler με δαμάσκηνα

To Cobbler είναι ένα επιδόρπιο που μας έρχεται από την Αγγλία με φρέσκα φρούτα εποχής που από πάνω έχουμε τοποθετήσει ένα παχύρρευστο χυλό - κέικ και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το γλυκό και να καραμελώσουν τα φρούτα.
Είναι ένα γλυκό με υφές ανάμεσα σε ζουμερά φρούτα και σε αφράτη βουτυράτη ζύμη με τη λογική του κέικ που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη σαν γιαούρτι.
Το cobbler μπορεί να γίνει με μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, φράουλες, φρούτα του δάσους ή όποιο άλλο φρούτο μας αρέσει. Στη συγκεκριμμένη συνταγή χρησιμοποίησα δαμάσκηνα γιατί είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο που αγαπώ πολύ.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

Υλικά για το cobbler:

  • 20 - 21 τεμ. δαμάσκηνα φρέσκα κομμένα στη μέση χωρίς το κουκούτσι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 135 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 170 γρ. βούτυρο φυτικό ή αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. βανίλια υγρή ή 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι

Υλικά για τα δαμάσκηνα:

  • 2 - 3 κουτ.σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ.σουπ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • κανέλα σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • παγωτό βανίλια
  • παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σαν γιαούρτι
  • κανέλα σκόνη

Οδηγίες

  • Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι. Βάζουμε τα δαμάσκηνα μέσα σε μπολ και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σε άλλο βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Αδειάζουμε τα δαμάσκηνα σε πυρίμαχο ταψί διαστάσεων 27 x 19 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και από πάνω καλύπτουμε τα φρούτα με το μείγμα κέικ ζύμης που ετοιμάσαμε φροντίζοντας να πάει παντού ο χυλός.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα σκόνη για έξτρα γεύση και άρωμα.
  • Ψήνουμε το cobbler για 40 - 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια με βαθύ κουτάλι.
  • Συνοδεύουμε το cobbler με κρέμα σαντιγί χτυπημένη ελαφρά σαν γιαούρτι χωρίς ζάχαρη ή με παγωτό βανίλια.
Κατηγορία: brunch, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, γλυκά, δαμάσκηνα, ζάχαρη, Πρωϊνό
Κουζίνα: Αγγλική
Λέξη Κλειδί: brunch, cobbler, αλεύρι, Γλυκά, δαμάσκηνα, εύκολη συνταγή, κέικ, πρωινό
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close