Cookieς με ταχίνι και κομματάκια σοκολάτας
Το ταχίνι θεωρείται υπερτροφή και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αποτελεί τρόφιμο με ωφέλιμα λιπαρά οξέα και είναι απαραίτητο για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού. Είναι ιδανικό για τα παιδιά και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα δίνει πολύ ωραίο και νόστιμο αποτέλεσμα και είναι ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο.
Υλικά
- 170 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 τεμ. βανιλίνη
- 190 γρ. ταχίνι
- 1 τεμ. αβγό
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,τη σόδα, το αλάτι, τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε πέντε λεπτά να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την βανιλίνη και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά για πέντε λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το αβγό και το ταχίνι.
- Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα, τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.
- Επειδή το μείγμα αρχίζει να σφίγγει σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Τα πατάμε απαλά με το ρύγχος του λεμονοστίφτη για να δώσουμε ωραίο σχήμα.
- Φροντίζουμε να έχουν μεταξύ τους απόσταση γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει.
- Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο στην αρχή είναι μαλακά αλλά όσο περνά η ώρα και κρυώνουν σκληραίνουν.
Σημειώσεις
Tips:Αν δεν σας αρέσει το ταχίνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών.