Cupcakeς βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας
Τα αγαπημένα μικρά στρογγυλά κέικ με γλάσο συμφέρουν σε... μέγεθος και σε γεύση και μπορούν να μας συντροφεύσουν στο πρωινό ξεκίνημα αλλά και στο σχολείο και στη δουλειά.
Υλικά
- 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 τεμ. αβγά
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ.γλ υγρή βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
- 5 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.σούπας γάλα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλείφετε τις χάρτινες φόρμες για cupcakeς με λίγο βούτυρο και αφήνετε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
- Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι , την υγρή βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Γεμίζουμε τις θήκες των cupcakeς με ένα κουτάλι κατά τα 2/3 όχι παραπάνω γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά σε αέρα και αντιστάσεις.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ρίχνουμε το γλάσο.
Για το γλάσο:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη με το γάλα ανακατεύουμε και γαρνίρουμε τα cupcakeς.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking