Cupcakeς σοκολάτας
Αυτά τα εύκολα και πεντανόστιμα σοκολατένια cupcakeς με επικάλυψη σοκολάτας είναι ένας μικρός πειρασμός που δεν μπορεί να αντισταθεί κανένας και η τέλεια λύση για ένα γευστικό πρωινό!
Υλικά
- 2 τεμ. αβγά
- 60 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- 60 ml λιωμένο βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 110 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ. κοσκινισμένο κακάο
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 τεμ. ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 τεμ. βανιλίνη
- 50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για την γκανάζ:
- 220 γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κουτ.σουπ. μέλι
Για το στόλισμα:
- φουντούκια ψιλοκομμμένα
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για πέντε λεπτά να αφρατέψουν πολύ καλά.
- Στη συνέχεια ενώ χτυπάμε το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε ρίχνοντας το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο ,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι .
- Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς .
- Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για cupcakeς και γεμίζουμε κατά τα 2/3 περίπου.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 - 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε τα cupcakeς από τα φορμάκια σιλικόνης και τα βουτάμε στη χλιαρή σοκολάτα και πασπαλίζουμε με φουντούκια.
Για την γκανάζ:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το μέλι ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την χρησιμοποιήσουμε.