Cupcakeς μανταρίνι
Το μανταρίνι διαθέτει τη δική του ξεχωριστή και δροσερή γεύση και αν μπει μέσα σε μικρά κεκάκια μπορεί να τα απογειώσει.
Υλικά
- 3 τεμ. μεγάλα μανταρίνια ακέρωτα
- 140 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 τεμ. αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φλ.τσ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ.γλ. κοφτό μαγειρική σόδα
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα πολτοποιούμε μαζί με την φλούδα στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο.
- Στη συνέχεα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και συνεχίζουμε με τον πολτό των μανταρινιών και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Ακολούθως προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα κα την υγρή βανίλια .
- Τέλος προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε μικρά φορμάκια για cupcakeς και τα αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στα φορμάκια κατά τα 2/3 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοστους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking