Panecakes με σάλτσα φράουλας

25

Pancakes με σάλτσα φράουλας

Τα Pancakes μπορούν να αποτελέσουν το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας κι όταν συνοδευτούν από σάλτσα φράουλας η απόλαυση θα είναι μοναδική!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

Υλικά για 8-9 μεγάλα panecakes

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 τεμ. αβγά
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 γρ. αλάτι
  • αγελαδινό βούτυρο για το τηγάνι

Για τη σάλτσα φράουλας:

  • 1 κιλό φράουλες, καθαρό βάρος χωρίς το κοτσάνι
  • 10 κουτ. σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

Οδηγίες

  • Ξεκινώντας με τη σάλτσα φράουλας, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 15-20 λεπτά και αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα γυάλινο μπολ κι αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για τα panecakes χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ το γάλα και τα αβγά με το σύρμα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάψει κατεβάζοντας τη φωτιά στην μεσαία θερμοκρασία.
  • Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού με γεμάτη την κουτάλα της σούπας από το χυλό των panecakes.
  • Αφήνουμε να ψηθεί κι όταν αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες ο χυλός και να δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια με μία σπάτουλα γυρίζουμε από την άλλη μεριά για δύο λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο το panecake που ψήσαμε και σκουπίζουμε καλά το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε πάλι λίγο βούτυρο να λιώσει, βάζουμε πάλι χυλό στο τηγάνι, όπως προηγουμένως και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, φτιάχνοντας τα panecakes.
  • Σερβίρουμε τα panecakes με σάλτσα φράουλας και φρεσκοκομμένες φράουλες.
  • Είναι ένα ιδανικό πρωινό για όλη την οικογένεια.

Σημειώσεις

Tips
Μπορούμε να σερβίρουμε τα panecakes εκτός από σάλτσα φράουλας, με μέλι, σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι από βύσσινο κλπ.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε panecakes με σοκολάτα προσθέτουμε στα υλικά για το χυλό 25 γρ. κακάο.
Αν περισσέψει σάλτσα φράουλας τη βάζουμε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για δύο εβδομάδες.  Μπορούμε να τη σερβίρουμε μαζί με γιαούρτι ή παγωτό.
Κατηγορία: brunch, pancakes, Πρωϊνό, φράουλες
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: brunch, panecakes, φράουλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close