Χοιρινές μπριζόλες με sauce BBQ

1.2K
Κρέας
Χοιρινές μπριζόλες με sauce BBQ να γλύφεις τα δάχτυλα σου.

Χοιρινές μπριζόλες με sauce BBQ

Κλασική συνταγή για την ύπαιθρο ή τη βεράντα. Από τις μυρωδιές και μόνο θα χορτάσουμε, οπότε αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί όταν θα έρθει στο πιάτο μας!
Μερίδες 4 μερίδες
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τις μπριζόλες:

  • 6 χοιρινές  μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο 

Για το μαρινάρισμα:

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια 
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια 
  • 1 δόντι σκόρδο 
  • Κόκκους από διάφορα πιπεριά (μαύρο, κόκκινο, πράσινο)

Για την sauce BBQ:

  • 500 γρ ντομάτες
  • 200 γρ χυμό ντομάτας 
  • 200 γρ ξερό κρεμμύδι  πολύ ψιλοκομμένο
  • 20 γρ Ελαιόλαδο
  • 60 γρ μπαλσαμικό ξίδι μαύρο 
  • 100 γρ λευκή ζάχαρη
  • 20 γρ Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι τη μέση νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τις ντομάτες (αφού τις χαράξουμε σταυρωτά στη βάση τους) για 3 λεπτά και στη συνέχεια τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ με  παγωμένο νερό και πολλά παγάκια. 
    Τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε!!!
    Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πάπρικα μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια σβήνουμε με το μπαλσαμικό ξίδι και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες (χωρίς σπόρια και φλούδα πολύψιλοκομμένες ) μαζί με τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι. 
    Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά  και στη συνέχεια την περνάμε από το μπλέντερ να γίνει σαν κρέμα.

Εκτέλεση για τις μπριζόλες:

  • Τοποθετούμε τις μπριζόλες μέσα σε ένα βαθύ πυρέξ και ρίχνουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε πολύ καλά μετα χέρια να βραχούν  οι μπριζόλες και από  τιςδυο μεριές και  καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη  βάζοντας το πυρέξ στο ψυγείο για ένα βράδυ. 
  • Την επόμενη μέρα βάζουμε τις μπριζόλες σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και από τις δύο μεριές. 
    Εναλλακτικά τις ψήνουμε στα κάρβουνα αφού κάθε λίγο τις περνάμε με ελαιόλαδο  και από τις δύο μεριές για να μην καούν. 
    Σερβίρουμε τις μπριζόλες  με τηγανιτές πατάτες,  sauce BBQ και παγωμένη μπύρα ή λευκό ξηρό κρασί. 
Πιάτο: Κυρίως Γεύμα, χοιρινό
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη κλειδί: BBQ (Barbeque), απόκριες, χειμωνιάτικη συνταγή, χοιρινό, Ψητά

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή άν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close