Βελουτέ με κολοκυθάκια και βούτυρο κάσιους

27

 

Βελουτέ με κολοκυθάκια και βούτυρο κάσιους

Οι σούπες λαχανικών την Άνοιξη μας δίνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και όταν τις συνδυάζουμε με βούτυρα ξηρών καρπών και γάλα αμυγδάλου είναι μια ωραία και υγιεινή πρόταση για αποτοξίνωση του οργανισμού.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 1 τεμ. μεσαία πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. βούτυρο κάσιους
  • 100 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 10 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σουπ. άνηθο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 τεμ. φύλλο δάφνης
  • ζωμό λαχανικών ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα μανιτάρια, την πατάτα και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο , το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη.
  • Σοτάρουμε για λίγο ακόμη και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών ή νερό να καλύψει τα λαχανικά και δυο δάχτυλα ακόμη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά χωρίς να τα αφήσουμε να στεγνώσουν τελείως. Τα τελευταία δέκα λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο.
  • 'Οταν βράσουν αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ να γίνουν πολτός και προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους και χτυπάμε ξανά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τέλος ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και αλέθουμε άλλη μια φορά. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
  • Περνάμε τη σούπα από ψιλό σουρωτήρι (σινουά) και στη συνέχεια σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ,ελαιόλαδο και χοντροκομμένα κάσιους.
Κατηγορία: βούτυρο κάσιους, γάλα αμυγδάλου, κολοκυθάκια, κρεμμύδι ξερό, μανιτάρια, Σούπα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: healthy food, ανοιξιάτικη συνταγή, βούτυρο κάσιους, γάλα αμυγδάλου, ελληνική κουζίνα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, νηστίσιμο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close