Βελουτέ με κολοκυθάκια και βούτυρο κάσιους
Οι σούπες λαχανικών την Άνοιξη μας δίνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και όταν τις συνδυάζουμε με βούτυρα ξηρών καρπών και γάλα αμυγδάλου είναι μια ωραία και υγιεινή πρόταση για αποτοξίνωση του οργανισμού.
Υλικά
- 500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 1 τεμ. μεσαία πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. βούτυρο κάσιους
- 100 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 10 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. άνηθο
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 τεμ. φύλλο δάφνης
- ζωμό λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα μανιτάρια, την πατάτα και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο , το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη.
- Σοτάρουμε για λίγο ακόμη και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών ή νερό να καλύψει τα λαχανικά και δυο δάχτυλα ακόμη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά χωρίς να τα αφήσουμε να στεγνώσουν τελείως. Τα τελευταία δέκα λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο.
- 'Οταν βράσουν αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ να γίνουν πολτός και προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους και χτυπάμε ξανά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τέλος ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και αλέθουμε άλλη μια φορά. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
- Περνάμε τη σούπα από ψιλό σουρωτήρι (σινουά) και στη συνέχεια σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ,ελαιόλαδο και χοντροκομμένα κάσιους.