Βραχάκια με αποξηραμένα σύκα και αμύγδαλα
'Ενα υπέροχο κέρασμα για την περίοδο των εορτών και όχι μόνο!
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 100 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα
- 5-6 τεμ. αποξηραμένα σύκα
- 1/2 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- λίγο ρόζ πιπέρι τριμμένο
Οδηγίες
- Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στο γκρίλ.
- Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα σύκα.
- Μέσα στο μπολ που λιώσαμε τη σοκολάτα ρίχνουμε τα αμύγδαλα,τα αποξηραμένα σύκα,το μοσχοκάρυδο,την κανέλα και λίγο ροζ πιπέρι και ανακατέουμε καλά.
- Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα γεμίζουμε από το μείγμα ένα κουτάλι της σούπας και το αδειάζουμε στο ταψί δίνοντάς του σχήμα που να μοιάζει με βραχάκι.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά φροντίζοντας να υπάρχει μια μικρή απόσταση από κάθε βραχάκι.
- Βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν τα βραχάκια.
- Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ.
- Δεν χρειάζονται ψυγείο.