Βραχάκια με αποξηραμένα σύκα και αμύγδαλα

47

 

Βραχάκια με αποξηραμένα σύκα και αμύγδαλα

'Ενα υπέροχο κέρασμα για την περίοδο των εορτών και όχι μόνο!
Μερίδες 15
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα
  • 5-6 τεμ. αποξηραμένα σύκα
  • 1/2 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • λίγο ρόζ πιπέρι τριμμένο

Οδηγίες

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στο γκρίλ.
  • Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα σύκα.
  • Μέσα στο μπολ που λιώσαμε τη σοκολάτα ρίχνουμε τα αμύγδαλα,τα αποξηραμένα σύκα,το μοσχοκάρυδο,την κανέλα και λίγο ροζ πιπέρι και ανακατέουμε καλά.
  • Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα γεμίζουμε από το μείγμα ένα κουτάλι της σούπας και το αδειάζουμε στο ταψί δίνοντάς του σχήμα που να μοιάζει με βραχάκι.
  • Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά φροντίζοντας να υπάρχει μια μικρή απόσταση από κάθε βραχάκι.
  • Βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ.
  • Δεν χρειάζονται ψύγειο.
Κατηγορία: Healthy Food, Νηστήσιμο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμύγδαλα, αποξηραμένα σύκα, γλυκό, γλυκό γιορτής, Σοκολάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close