Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Από τα πιο εύκολα και οικονομικά γλυκά του κουταλιού το σταφύλι από σουλτανίνα είναι το καλύτερο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
- 1- 1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλ.τσ. νερό
- 1 φλ.τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 3 - 4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ή άρωμα βανίλιας
- 1/2 τεμ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε τα σταφύλια, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά.
- Σε κατσαρόλα με βαθύ πάτο βάζουμε πρώτα μια στρώση σταφύλια και ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα σταφύλια και η ζάχαρη. Αφήνουμε να μείνουν για 5 - 6 ώρες ή και ένα 24ωρο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας πάνω από τα σταφύλια το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το γλυκό στην άκρη και αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια και βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει το σιρόπι ( ξαφρίζουμε κατά διαστήματα με τρυπητή κουτάλα). Προς το τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα στεγνά γυάλινα βάζα με καπάκι.
- Διατηρείται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking