Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

2K

 

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Από τα πιο εύκολα και οικονομικά γλυκά του κουταλιού το σταφύλι από σουλτανίνα είναι το καλύτερο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.
Μερίδες 14
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
  • 1- 1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1/2 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 - 4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ή άρωμα βανίλιας
  • 1/2 τεμ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Πλένουμε τα σταφύλια, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά.
  • Σε κατσαρόλα με βαθύ πάτο βάζουμε πρώτα μια στρώση σταφύλια και ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα σταφύλια και η ζάχαρη. Αφήνουμε να μείνουν για 5 - 6 ώρες ή και ένα 24ωρο.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας πάνω από τα σταφύλια το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το γλυκό στην άκρη και αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια και βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει το σιρόπι ( ξαφρίζουμε κατά διαστήματα με τρυπητή κουτάλα). Προς το τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα στεγνά γυάλινα βάζα με καπάκι.
  • Διατηρείται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.
Κατηγορία: γλυκά, γλυκό του κουταλιού, οικονομική, σουλτανίνα, σταφύλια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Γλυκά, γλυκό του κουταλιού, ζάχαρη, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη, σουλτανίνα, σταφύλια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close