Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και κεράσια

9.5K

 

Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και κεράσια

Δροσερή και ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού με καραμελωμένα κεράσια για να απολαύσετε ένα υπέροχο επιδόρπιο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 6 ώρες
Συνολικός Χρόνος 6 ώρες 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 270 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια ( καθαρό βάρος )
  • 4 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα κεράσια:

  • 400 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
  • 100 γρ. καστανή ζάαχαρη
  • 30 ml νερό
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
  • Παράλληλα πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 270 γρ. κεράσια μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
  • Σε ένα μικρό μπρίκι ρίχνουμε το 1/3 από τον πολτό κερασιών να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει και τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό των κερασιών ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μέσα στο ζεστό μείγμα προσθέτουμε το παγωμένο μείγμα κερασιών από το ψυγείο και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε σταδιακά τον πολτό των κερασιών ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 6 ώρες.

Για τα καραμελωμένα κεράσια:

  • Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το νερό και τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ακολούθως προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι τους.
  • Όταν είναι έτοιμα αδειάζουμε τα καραμελωμένα κεράσια σε γυάλινο μπολ να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν παγώσει η κρέμα γιαουρτιού ρίχνουμε από πάνω καραμελωμένα κεράσια μαζί με λίγο σιρόπι και βάζουμε πάλι τα μπολ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη άχνη με μέλι στα κεράσια.
Τα καραμελωμένα κεράσια μπορούν να μπουν σε παγωτό, σε κρέμες βανίλιας, σε ρυζόγαλο, σε cheesecake ψυγείου, σε πανακότα ή ότι άλλο σας αρέσει. Αν σας περισσέψουν καραμελωμένα κεράσια μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε γυάλινο βάζο με καπάκι στο ψυγείο.
Κατηγορία: Healthy Food, γιαούρτι, γλυκά, κεράσια, οικονομικές
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: healthy food, γιαούρτι, Γλυκά, γλυκό ψυγείου, καλοκαιρινη συνταγή, κεράσια, οικονομική
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Join the Conversation

  1. Θεοδόσης says:

    Καλησπέρα σου , αγαπητή μου φίλη
    Στη συνταγή με τα κεράσια που αναφέρεις τα φύλλα ζελατίνης , μήπως θα ήταν καλύτερα να έγραφες τα γραμμάρια … γιατί φύλλα υπάρχουν με διάφορα βάρη …
    Ευχαριστώ πολύ πολύ

    1. Σας ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, μόλις έγινε η διόρθωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close