Κουλουράκια πορτοκαλιού με στέβια
Εύκολα και αφράτα κουλουράκια με ελαιόλαδο, γιαούρτι και στέβια με γεύση πορτοκαλιού για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους αλλά δεν κάνουν έκπτωση στη γεύση!
Υλικά
- 80 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 100 γρ. στέβια
- 125 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 2 τεμ. πορτοκάλια ακέρωτα ξύσμα
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα
- 1 τεμ. βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αυγού
- 1 κουτ.γλ. φρέσκο γάλα
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ελαιόλαδο, την στέβια και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν.
- Μέσα στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την μαγειρική σόδα (με προσοχή γιατί αφρίζει το μείγμα) ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ ενώ παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την βανιλίνη και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη.
- Καλύπτουμε την ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου (σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κατά την διάρκεια του ψησίματος) που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο αυγού μαζί με το γάλα ανακατεύουμε και περνάμε τα κουλουράκια με ένα πινελάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κουλουράκια όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις
Tipς: Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια όταν πλάθουμε τα κουλουράκια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking