Μπάρες δημητριακών με αμυγδαλοβούτυρο και αποξηραμένα βερίκοκα
Πανεύκολες υγιεινές μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο με αποξηραμένα βερίκοκα , μέλι και αμυγδαλοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας για ένα υγιεινό σχολικό σνακ αλλά και για όσους θέλουν ένα σνακ με λίγες θερμίδες αλλά με πολύ γεύση.
Υλικά
- 360 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
- 150 ml νερό
- 180 γρ. βρώμη σε νιφάδες
- 2 κουτ.σούπας μέλι
- 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 100 γρ, αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τα 180 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα και τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με 100 ml νερό και πολτοποιούμε πολύ καλά να γίνουν πουρέ.
- Βάζουμε τον πολτό από τα βερίκοκα μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί 50 ml νερό και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 -4 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσουν πολύ καλά.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 180 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα , το τζίντζερ , τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα ,τις νιφάδες σοκολάτας και τα αποξηραμένα βερίκοκα που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο με τις νιφάδες βρώμης και ρίχνουμε τον πολτό με τα βερίκοκα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με βρεγμένα χέρια γιατί το μείγμα κολλάει.
- Σε ταψάκι 20 Χ 20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και στα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε απλώνοντας το πολύ καλά με βρεγμένα χέρια και φροντίζουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
- Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για μια ώρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
- Σε μπεν μαρί βάζουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες τις λιώνουμε και βάζουμε σε κορνέ χωρίς μύτη.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και κόβουμε την μύτη από το κορνέ και κάνουμε σχέδια με τη σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για άλλη μια ώρα.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τις μπάρες βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε στον πάγκο εργασίας μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε σε ράβδους με πριονωτό μαχαίρι .
- Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο διπλωμένες με διαφανή μεμβράνη.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με όποιο άλλο ξηρό καρπό σας αρέσει.
Το αμυγδαλοβούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ταχίνι ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών σας αρέσει.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking