Μπάρες δημητριακών με αμυγδαλοβούτυρο και αποξηραμένα βερίκοκα

5K

 

Μπάρες δημητριακών με αμυγδαλοβούτυρο και αποξηραμένα βερίκοκα

Πανεύκολες υγιεινές μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο με αποξηραμένα βερίκοκα , μέλι και αμυγδαλοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας για ένα υγιεινό σχολικό σνακ αλλά και για όσους θέλουν ένα σνακ με λίγες θερμίδες αλλά με πολύ γεύση.
Μερίδες 12
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

  • 360 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 150 ml νερό
  • 180 γρ. βρώμη σε νιφάδες
  • 2 κουτ.σούπας μέλι
  • 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ, αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε τα 180 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα και τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με 100 ml νερό και πολτοποιούμε πολύ καλά να γίνουν πουρέ.
  • Βάζουμε τον πολτό από τα βερίκοκα μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί 50 ml νερό και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 -4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσουν πολύ καλά.
  • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 180 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα , το τζίντζερ , τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα ,τις νιφάδες σοκολάτας και τα αποξηραμένα βερίκοκα που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο με τις νιφάδες βρώμης και ρίχνουμε τον πολτό με τα βερίκοκα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με βρεγμένα χέρια γιατί το μείγμα κολλάει.
  • Σε ταψάκι 20 Χ 20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και στα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε απλώνοντας το πολύ καλά με βρεγμένα χέρια και φροντίζουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  • Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για μια ώρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
  • Σε μπεν μαρί βάζουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες τις λιώνουμε και βάζουμε σε κορνέ χωρίς μύτη.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και κόβουμε την μύτη από το κορνέ και κάνουμε σχέδια με τη σοκολάτα.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για άλλη μια ώρα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τις μπάρες βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε στον πάγκο εργασίας μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε σε ράβδους με πριονωτό μαχαίρι .
  • Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο διπλωμένες με διαφανή μεμβράνη.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορείτε  να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με όποιο άλλο ξηρό καρπό σας αρέσει. 
Το αμυγδαλοβούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ταχίνι ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών σας αρέσει.
Κατηγορία: Healthy Food, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: healthy food, vegeterian, αμυγδαλοβούτυρο, βερίκοκα, βερίκοκα αποξηραμένα, βρώμη, μέλι, νηστεία, σνακ, Σοκολάτα, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close