Μπάρες με βρώμη και μέλι χωρίς ψήσιμο
Οι μπάρες μαζί με τα φρούτα αποτελούν το πιο υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες και φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς ψήσιμο!
Υλικά
- 1/2 κούπα ινδική καρύδα τριμμένη
- 1/2 κούπα αμύγδαλα, ανάλατα, ψημένα και χοντροκομμένα
- 4 φλ.τσ. κορν φλέικς ολική σοκολάτα
- 1 φλ. βρώμη σε νιφάδες
- 1/2 φλ.τσ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ.τσ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ.τσ. σταφίδες ξανθιές
- 1 φλ.τσ. μέλι
- 1 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλ.τσ. νιφάδες σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι με τη ζάχαρη να λιώσουνε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να βράσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Όταν το σιρόπι του μελιού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά, προσπαθώντας να βραχούν όλα τα υλικά πολύ καλά (χρησιμοποιούμε γάντια μίας χρήσης για να μην κολλήσουν στα χέρια μας)
- Σε ένα ταψάκι 25Χ25 στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο και στα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα από τις μπάρες και ισιώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
- Στην αρχή είναι σκληρό το μείγμα, αν σας δυσκολεύει μπορείτε να βρέξετε λίγο τα χέρια σας ή να πιέζετε το μείγμα με τη ράχη ενός κουταλιού που θα βρέχετε με νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για πέντε ώρες.
- Την επόμενη λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα και ρίχνουμε από πάνω κάνοντας ακανόνιστα σχήματα με ένα πιρούνι
- Τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει
- Ακολούθως τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας τη λαδόκολλα με το μείγμα και κόβουμε τις ράβδους με πριονωτό μαχαίρι.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.