Λαχταριστή νηστήσιμη συνταγή για Γαριδομακαρονάδα με Λιγκουίνι.
Μακαρονάδα με γαρίδες και λιγκουίνι
Λαχταριστή Νηστήσιμη Συνταγή Γαριδομακαρονάδα με Λιγκουίνι που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις εποχές και να κάνετε παραλλαγές της με όποιο ζυμαρικό προτιμάτε.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλο μέγεθος
Για την Μπισκ (ζωμός γαρίδας)
- Τα κελύφη και τα κεφάλια από 1 κιλό γαρίδες
- 100 γρ. σέλινο χοντροκομμένο
- ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
- ½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα γαρίδας
- 1 κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
- 1 δόντι σκόρδο χωρίς τη φύτρα ( ψιλοκομμένο )
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ( κομμένη σε μικρά καρέ )
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο ( σπασμένο )
- 1 ποτήρι κρασιού ούζο
- Ζωμό από την μπισκ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κούπα ντομάτα κονκασέ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση για την μπισκ:
- Μέσα σε σε μια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες (περίπου 10 λεπτά).Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά με τη δάφνη (5-7 λεπτά) μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα στα κελύφη από τις γαρίδες και τα σοτάρουμε όλα μαζί άλλα πέντε λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια περνάμε όλο αυτό το μείγμα από τον μύλο λαχανικών για να βγάλουν όλο το ζουμί τους και σουρώνουμε με ψιλό σουρωτήρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα γαρίδας:
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.Σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες (αφού τις έχουμε καθαρίσει από το εντεράκι) για 1 λεπτό μόνο.Αφήνουμε στην άκρησκεπασμένες μέχρι να τις χρειαστούμε. Μέσα σε μια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιολάδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και τον μαραθόσπορο μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να βγουν τα αρώματα από το σκόρδο και τον μαραθόσπορο. Προσθέσουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, λίγο ζωμό γαρίδας, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες.Παίρνουμε με μιαλαβίδα τα λιγκουίνι που έχουμε βράσει και τα ρίχνουμε λίγα λίγα μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε αμέσως!
Σημειώσεις
Tips: Η μπισκ που θα περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ριζότο θαλασσινών ή σε ψαρόσουπα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή άν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking