Μπάρες με σοκολάτα ,χαλβά του μπακάλη ,φράουλες

23

Μπάρες με σοκολάτα, χαλβά του μπακάλη και φράουλες

Στην κουζίνα πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα υλικά μας φτιάχνοντας διαφορετικές γεύσεις έτσι και εδώ λειτούργησε το λεγόμενο leftover με τον χαλβά του μπακάλη!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 3 ώρες
Συνολικός Χρόνος 3 ώρες 40 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. χαλβά του μπακάλη
  • 200 γρ. κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 180 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 50 γρ, φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 100 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 1 κουτ.σουπ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

Οδηγίες

  • Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι με κακάο για να μαλακώσει.
  • Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και το φιστίκι Αιγίνης.
  • Μέσα σε ένα βαθύ μπολ θρυμματίζουμε τον χαλβά σε ψιλά κομματάκια και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ταχίνι , τους ξηρούς καρπούς και τις φράουλες κομμένες στη μέση.
  • Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι να βραχούν όλα τα υλικά.
  • Καλύπτουμε ένα ταψάκι 20Χ20 με λαδόκολλα στον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα με τις μπάρες.
  • Πατάμε με τις παλάμες μας να πάει παντού φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες,
  • Στη συνέχεια λιώνουμε 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 1 κουτ, σούπας ηλιέλαιο και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα επάνω από το μείγμα με τις μπάρες και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
  • Για να κόψουμε τις μπάρες βγάζουμε από το ταψάκι τη λαδόκολλα και την ακουμπάμε σε ξύλινη επιφάνεια και κόβουμε με μαχαίρι του ψωμιού αφού αφήσουμε να περάσουν πρώτα 15 λεπτά για να μαλακώσουν στο μέγεθος που θέλουμε.
  • Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο τυλιγμένες μια μια σε διαφανή μεμβράνη.
Κατηγορία: Healthy Food, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμύγδαλα, Σοκολάτα, ταχίνι, φράουλες, χαλβάς
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close