Μπάρες σοκολάτας με ταχίνι και μέλι χωρίς ζάχαρη
Η σοκολάτα δεν είναι πάντα "γλυκιά αμαρτία" και μπορούμε να τη φάμε χωρίς τύψεις ακόμη και σε περίοδο νηστείας!
Υλικά
- 4 φλυτζ. κορν φλέικς σοκολάτας χωρίς επικάλυψη σοκολάτας
- 300 γρ. ταχίνι-κακάο
- 1 φλ.τσ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 φλ.τσ. μέλι
- 1/2 φλ. αποξηραμένες φράουλες
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. τσ. κερασάκια γλασέ, κομμένα στην μέση
- 1 φλ. βρώμη χοντροκομμένη στο μπλέντερ
- 1/2 κουτ.γλ. σκόνη κάρδαμο
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- κας κας χρωματιστά
Οδηγίες
- Λιώνουμε σε μπαιν μαρί πρώτα τη σοκολάτα και όταν λιώσει ρίχνουμε μέσα το ταχίνι με γεύση κακάο, το μέλι και το κάρδαμο σκόνη και ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα κορν φλέικς σοκολάτας, τη βρόμη, τις αποξηραμένες φράουλες, τα κερασάκια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα ταχίνι με σοκολάτα στο μπολ με τα κονρ φλέικς και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι 20Χ20 εκατοστά και στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, να παγώσει.
- Στη συνέχεια λιώνουμε 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη και τη ρίχνουμε πάνω στο ταψάκι με τις μπάρες και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές.
- Σκορπίζουμε χρωματιστά κας κας και το βάζουμε άλλη μία ώρα στο ψυγείο.
- Όταν πρόκειται να κόψουμε τις μπάρες βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο, μαζί με τη λαδόκολλα, αφήνουμε 10 λεπτά να μαλακώσουν και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι ψωμιού.
- Διπλώνουμε μία προς μία τις μπάρες σε διαφανή μεμβράνη και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
- Όταν πρόκειται να τις καταναλώσουμε τις αφήνουμε για 5-10 λεπτά να μαλακώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις
Tips
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιον ξηρό καρπό μας αρέσει καθώς και όποιο αποξηραμένο φρούτο προτιμούμε.
Αν θέλουμε ακόμη πιο γλυκιές τις μπάρες θα προσθέσετε 1-1.5 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
Ένα φλιτζάνι τσαγιού αντιστοιχεί σε 250 γραμμάρια