Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια
Αν κι έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα όσπρια σαν σούπα τους καλοκαιρινούς μήνες μια σαλάτα με όσπρια, ελιές και λαχανικά είναι καλοδεχούμενη για να συνοδεύσει πολλά φαγητά!
Υλικά
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια ή λευκά φασόλια
- 200 γρ. ντοματίνια
- 2 κουτ.σουπ. ελιές σε ροδέλες
- 3 τεμ. χρωματιστές πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί) κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ ψιλοκομμένο μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια
Για το dressing:
- 120 ml ελαιόλαδο
- 60 ml μηλόξιδο
- 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Βάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, πετάμε το νερό και τα βράζουμε με καθαρό νερό για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σαλατιέρα, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια, την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγο σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη για να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking