Σαλάτα με φακές και λαχανικά
Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν ελαφριά διαφορετική χωρίς όμως εκπτώσεις στις βιταμίνες. Κι όταν βρεθούν στο ίδιο πιάτο τα ΄όσπρια με τα λαχανικά, τότε έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Υλικά
- 400 γρ. φακές βρασμένες
- 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
- 1 τεμ. κίτρινη πιπεριά
- 1 τεμ. πορτοκαλί πιπεριά
- 150 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 50 γρ. κάππαρη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
Υλικά για το ντρέσινγκ:
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 τεμ. πορτοκάλι σε χυμό
- 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1/2 κουτ. γλ. κύμινο σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και βράζουμε για πέντε λεπτά.
- Στη συνέχεια σουρώνουμε το νερό και ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα τις φακές μαζί με ένα φύλλο δάφνης και τις καλύπτουμε με το νερό, βράζοντας για 45 περίπου λεπτά.
- Σουρώνουμε ακολούθως τις φακές, πετάμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε αφήνοντάς τα στην άκρη.
- Ρίχνουμε τις φακές που έχουν κρυώσει σε μία βαθιά σαλατιέρα μαζί με τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε, για να είναι δροσερή.