Τρουφάκια με αποξηραμένο λωτό Thirsty Fruits και βρώμη
Με τα κατάλληλα υλικά και ένα καλό μπλέντερ μπορείς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα healthy τρουφάκια με αποξηραμένο λωτό, βρώμη και φυστικοβούτυρο.Ο λωτός έχει χαρακτηριστεί η τροφή των θεών κατά την αρχαιότητα και όχι άδικα, γιατί είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, κάλιο και είναι ιδανικός για όσους κάνουν υγιεινή διατροφή, όσους αθλούνται αλλά και για τα παιδιά. Ο αποξηραμένος λωτός της ελληνικής εταιρείας thirsty fruits από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας που εξειδικεύεται στα αποξηραμένα φρούτα είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές και είναι μια καλή εναλλακτική λύση που θα μας δώσει ενέργεια χωρίς περιττές θερμίδες στο πρωινό ή στο απογευματινό σνακ.
Υλικά
- 170 γρ. αποξηραμένο λωτό thirsty fruits
- 3 κουτ.σουπ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
- 1 κουτ.σουπ. χυμό πορτοκαλιού
- 30 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 160 γρ. βρώμη
- 2 κουτ.σουπ. ηλιέλαιο
- 1 κουτ.γλ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- ΄1 κουτ.γλ.κοφτό κανέλα σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κοφτό κουρκουμάς σκόνη
- 1 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- ινδοκάρυδο τριμμένο ή λευκό σουσάμι
Οδηγίες
- Σε μπολ βάζουμε τον αποξηραμένο λωτό και τον μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για να μαλακώσει για 20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει αλεύρι για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, τα καρύδια ,το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τον κουρκουμά, το αλάτι και χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια βάζουμε στο μπλέντερ τον αποξηραμένο λωτό που έχουμε μουλιάσει και τον χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
- Αδειάζουμε τον πολτό του αποξηραμένου λωτού μέσα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
- Μετά από 2 ώρες πλάθουμε τα τρουφάκια μας ( το μείγμα είναι μαλακό αλλά πλάθεται εύκολα ) και τα περνάμε από το τριμμένο ινδοκάρυδο ή το σουσάμι.
- Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε τα βάζουμε σε χαρτάκια για τρουφάκια και τα τοποθετούμε σε μπολ ή πιατέλα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ με καπάκι για 7 ημέρες.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking