Τρουφάκια με βρώμη και αμυγδαλοβούτυρο
Τα τρουφάκια ντύνονται... Χριστούγεννα και προσφέρουν μοναδική γεύση με λίγες θερμίδες!
Υλικά
- 1 φλ.τσ. βρώμη
- 2/3 φλ.τσ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 φλ.τσ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1/2 φλ.τσ. λιναρόσπορο σπασμένο
- 1/2 φλ.τσ. μέλι
- 1/3 φλ.τσ. άγλυκο κακάο
- 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
- 1 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουτ.γλ. τζίντζερ σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- ινδοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες
- Βάζουμε τη βρώμη στον πολυκόφτη να γίνει σκόνη.
- Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με τη βρώμη και πλάθουμε με τα χέρια μας πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά (επειδή κολλάει το μείγμα βρέχουμε τα χέρια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με χυμό πορτοκαλιού ή νερό)
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μία ώρα.
- Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και τις κυλάμε στο ινδοκάρυδο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι για περίπου 10 ημέρες.
Σημειώσεις
Tips
Αν το μείγμα σας βγει πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο παραπάνω αμυγδαλοβούτυρο ή μέλι και αν βγει πολύ υγρό, προσθέστε λίγη βρώμη
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγάυης