Τρουφάκια με ξερά σύκα και βρώμη
Για την αντιμετώπιση της μελαγχολίας του φθινοπώρου φτιάνουμε τρουφάκια με ξερά σύκα και βρώμη!
Υλικά
- 200 γρ. αποξηραμένα σύκα
- 3 κουτ.σουπ. ταχίνι με κακάο
- 1 κουτ.σουπ. κονιάκ ή άλλο λικέρ
- 2 κουτ.γλ. ηλιέλαιο
- 30 γρ. βρώμη
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 1/2 κουτ.γλ. καρδάμωμο σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- Τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
- Μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό ρίχνουμε τα αποξηραμένα σύκα τόσο ώστε να τα καλύψει μέχρι επάνω και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε πολύ καλά, να γίνουν σαν πάστα.
- Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα έτσι ώστε να γίνουν σκόνη.
- Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί το ταχίνι-κακάο με το ηλιέλαιο για να ρευστοποιηθεί το ταχίνι.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε την πάστα αποξηραμένων σύκων, τα αμύγδαλα, το ταχίνι κακάο, τη βρώμη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε με τα χέρια τη ζύμη.
- Η ζύμη είναι πολύ μαλακή αλλά αυτό μη σας φοβίσει.
- Την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για δύο ώρες.
- Στη συνέχεια παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγη ζύμη και πλάθουμε μπαλίτσες που τις κυλάμε στη σοκολατένια τρούφα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.