Τρουφάκια με ξερά σύκα και βρώμη

33

Τρουφάκια με ξερά σύκα και βρώμη

Για την αντιμετώπιση της μελαγχολίας του φθινοπώρου φτιάνουμε τρουφάκια με ξερά σύκα και βρώμη!
Μερίδες 16
Προετοιμασία 50 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 50 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 3 κουτ.σουπ. ταχίνι με κακάο
  • 1 κουτ.σουπ. κονιάκ ή άλλο λικέρ
  • 2 κουτ.γλ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 1/2 κουτ.γλ. καρδάμωμο σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • Τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες

  • Μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό ρίχνουμε τα αποξηραμένα σύκα τόσο ώστε να τα καλύψει μέχρι επάνω και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε πολύ καλά, να γίνουν σαν πάστα.
  • Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα έτσι ώστε να γίνουν σκόνη.
  • Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί το ταχίνι-κακάο με το ηλιέλαιο για να ρευστοποιηθεί το ταχίνι.
  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε την πάστα αποξηραμένων σύκων, τα αμύγδαλα, το ταχίνι κακάο, τη βρώμη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε με τα χέρια τη ζύμη.
  • Η ζύμη είναι πολύ μαλακή αλλά αυτό μη σας φοβίσει.
  • Την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για δύο ώρες.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγη ζύμη και πλάθουμε μπαλίτσες που τις κυλάμε στη σοκολατένια τρούφα.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Κατηγορία: Healthy Food, Νηστήσιμο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμύγδαλα, αποξηραμένα σύκα, βρώμη, ταχίνι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close