Τρουφάκια με κακάο και καρύδα
Καταπληκτική συνταγή για τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα digestive άγλυκα
- 100 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 100 γρ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκασία δωματίου
- 50 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτ.σουπ. ρούμι ή κονιάκ
Για την επικάλυψη:
- τριμμένο ινδοκάρυδο
Οδηγίες
- Βάζουμε τα μπισκότα στον επεξεργαστή να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε μεγάλο και βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, το άγλυκο κακάο, τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο χλιαρό βούτυρο το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα του βούτυρου μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα και τέλος προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ και ανακατεύουμε στην αρχή με μια μαρίζ και στη συνέχεια με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Σχηματίζουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού και τις τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί τη μια δίπλα στη άλλη κυκλικά.
- Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν τα τρουφάκια.
- Σε βαθύ πιάτο ρίχνουμε τριμμένο ινδοκάρυδο, κυλάμε ένα ένα τρουφάκι να καλυφθεί πολύ καλά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε χάρτινη θήκη για τρουφάκια.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε στρογγυλή πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο και σερβίρουμε.
- Διατηρούνται σε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι εκτός ψυγείου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking