Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα

664

 

Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα

Αρνάκι κλέφτικο στο φούρνο ένα πεντανόστιμο φαγητό από την ελληνική κουζίνα ιδανικό για το πασχαλινό τραπέζι.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 30 λεπτά

Υλικά

  • 1500 κιλό σπάλα αρνιού με κόκκαλο , κομμένη σε μεγάλα κομμάτια ευβιότοποι
  • 200 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα σε μεγάλους κύβους
  • 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
  • 10 -12 τεμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 τεμ. λεμόνια χυμός
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 - 5 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 3 κλαδάκια δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • λαδόκολλες
  • αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

  • Σκουπίζουμε πολύ καλά το αρνάκι με χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε καλά.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε τμηματικά το κρέας ώστε να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις μεριές και το αφαιρούμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Τέλος βάζουμε όλα τα κομμάτια αρνιού ξανά μέσα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να πάρει δυο τρεις βράσεις το κρέας.
  • Στρώνουμε διπλή λαδόκολλα σταυρωτά στον πάγκο εργασίας και βάζουμε στο κέντρο μερικές ροδέλες από πιπεριά Φλωρίνης και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Επάνω από τα λαχανικά τοποθετούμε τρία κομμάτια κρέατος, 3 κομμάτια κεφαλοτύρι, από ένα κλαδάκι δενδρολίβανο, ένα κλαδάκι θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και 4 - 5 κουταλιές της σούπας από το ζουμάκι του κρέατος και διπλώνουμε σε πουγκί.
  • Τοποθετούμε το πουγκί επάνω σε μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου και κλείνουμε πολύ καλά σε ένα νέο πουγκί. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε τα πουγκιά σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς για 2 ώρες στις αντιστάσεις.
  • Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και ξετυλίγουμε τα αλουμινόχαρτα και τις λαδόκολλες με πολύ προσοχή ώστε να μη χάσουμε τους χυμούς από το κρέας.
  • Σερβίρουμε το κρέας σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τις λαδόκολλες ή το αδειάζουμε σε μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού.
Κατηγορία: αρνί, Κυρίως Γεύμα, λεμόνια, πιπεριές Φλωρίνης, τυρί κεφαλογραβιέρα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αρνί, γιορτινό τραπέζι, κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, Πάσχα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close