Γεμιστό ρολό κιμά με αυγά Βιολογικής Γεωργίας ΒΙΟ από τα Χρυσά Αυγά και πατάτες
Εύκολο και αφράτο ρολό με κιμά γεμιστό με αυγά για όλη την οικογένεια , ένα comfort food πιάτο που μοσχομυρίζει και έχει γεύση μαμάς!
Υλικά
Υλικά για την γέμιση:
- 4 τεμ. βραστά αυγά Βιολογικής Γεωργίας ΒΙΟ από τα Χρυσά Αυγά
Για το ρολό κιμά :
- 1 κιλό κιμά από μοσχάρι κατά προτίμηση σπάλα
- 1 τεμ. αυγό Βιολογικής Γεωργίας ΒΙΟ από τα Χρυσά Αυγά
- 2 τεμ. μεγάλες και χοντρές φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
- 1 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1 τεμ. καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- 3 κουτ,σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σουπ. μηλόξιδο
- 1 κουτ.σουπ. ξηρή ρίγανη
- 1 κουτ.γλ. ξηρό θυμάρι
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για τις πατάτες:
- 1,5 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες στα τέσσερα
- 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 τεμ. χυμό λεμονιού
- 1 τεμ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ.γλ. ξηρή ρίγανη
- 1 κουτ.γλ. ξηρό θυμάρι
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Βράζουμε τα τέσσερα αυγά έτσι ώστε να γίνουν σφιχτά και τα αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια.
- Βάζουμε στο πολυμίξερ το μπαγιάτικο ψωμί και το ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε περισσότερο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά , το κρεμμύδι ,το καρότο, τον μαϊντανό , το ψωμί , ένα ολόκληρο αυγό ωμό , την μουστάρδα, το σκόρδο , το ελαιόλαδο , την ρίγανη , το θυμάρι , το μηλόξιδο, το αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά με απαλές κινήσεις.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα του κιμά για μια ώρα.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τα χέρια μας δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα και πάχος ένα δάχτυλο περίπου.
- Κατόπιν τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά το ένα πίσω από το άλλο χωρίς κενά μεταξύ τους.
- Ανασηκώνουμε τις άκρες του παραλληλόγραμμου κιμά με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και τις διπλώνουμε με προσοχή στη μέση φτιάχνοντας ένα ρολό και ενώνουμε πολύ καλά τις άκρες του κιμά για να μη φύγουν τα αυγά στη διάρκεια του ψησίματος.
- Τυλίγουμε σε σφιχτή καραμέλα το ρολό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο διπλώνοντας πολύ καλά.
- Τοποθετούμε το ρολό σε σχάρα που να ακουμπά σε ταψί κουζίνας και στη συνέχεια το ψήνουμε στην μεσαία σχάρα της κουζίνας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα χωρίς να τα βγάλουμε τελείως και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου για να ροδίσει πολύ καλά το ρολό.
- Βγάζουμε με προσοχή το ρολό και όταν κρυώσει το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και σερβίρουμε με τις πατάτες φούρνου.
Για τις πατάτες:
- Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα υλικά ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σε ταψί κουζίνας προσθέτοντας επιπλέον λίγο νερό χωρίς το ζουμί να καλύψει τελείως τις πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking