Κοκκινιστό μοσχάρι με λαχανικά στην κατσαρόλα

3.9K

 

Κοκκινιστό μοσχάρι με λαχανικά στην κατσαρόλα

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θυμίζει γιορτή και οικογενειακό τραπέζι , ένα πιάτο θρεπτικό γεμάτο νοστιμιά.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 55 λεπτά

Υλικά

  • 1500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα, κιλότο ή σπαλομίτα)
  • 2 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 τεμ. κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι
  • 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ.σουπ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα λαχανικά
  • 1 κουτ. γλ. κοφτό μπαχάρι σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους πάχους 5 εκ. περίπου και τοποθετούμε τα λαχανικά σε λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ραντίζουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  • Σε μια σοτέζα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι τμηματικά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές μαζί με λίγο τριμμένο μπαχάρι και γλυκιά πάπρικα.
  • Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε σε μια πιατέλα και στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα και να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο .
  • Ακολούθως προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για 4 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μοσχάρι που έχουμε σοτάρει από πριν μαζί με τα ζουμάκια που έχει βγάλει και σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα λίγο αλάτι και πιπέρι μαζί με λίγη ζάχαρη .
  • Τέλος προσθέτουμε 1 -1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι.
  • Τα τελευταία δέκα λεπτά αφού έχει ψηθεί το μοσχάρι και έχει δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα λαχανικά που έχουμε ψήσει στο φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει δυο τρεις βράσεις κουνώντας την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν τα λαχανικά.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  • Συνοδεύουμε το κρέας με λαχανικά και πουρέ πατάτας και σερβίρουμε.
Κατηγορία: κολοκυθάκια, Κυρίως Γεύμα, μελιτζάνες, μοσχάρι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιορτινό τραπέζι, ελληνική κουζίνα, κολοκυθάκια, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, μελιτζάνες, μοσχάρι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close