Κολοκύθα γεμιστή με κρέατα και ρύζι

979

 

Κολοκύθα γεμιστή με κρέατα και ρύζι

Γεμιστή κολοκύθα με μείγμα κρεατικών, ρύζι , λαχανικά, σταφίδες και κουκουνάρι για να ξεκινήσεις με εντυπωσιακό τρόπο το γιορτινό τραπέζι!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 25 λεπτά

Υλικά

  • 1 τεμ. κολοκύθα κίτρινη στρογγυλή μεσαίου μεγέθους
  • 400 γρ. μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 400 γρ. χοιρινή ελιά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 τεμ. καρότα μεσαίου μεγέθους κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες, μόνο το λευκό μέρος
  • 12 τεμ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 250 ml Metaxa ή κονιάκ
  • 2 κουτ.σουπ. κουκουνάρι ψίχα καβουρδισμένο
  • 2 κουτ.σουπ. σταφίδες ξανθιές
  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Πλένουμε καλά την κολοκύθα και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κυκλικά το επάνω μέρος της με το κοτσάνι έτσι ώστε να πάρουμε ένα καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες, αλατίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα και την γυρίζουμε ανάποδα για 1 ώρα ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά της.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα πλασοτέ στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε τα κρέατα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές και προσθέτουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ακολούθως προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε το ρύζι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι (αφού το περάσουμε πρώτα λίγο από τηγάνι να πάρει χρώμα) ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να σοταριστεί το ρύζι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το Metaxa και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 250 ml νερό ή ζωμό κότας και αφήνουμε να ψηθούν τα κρέατα για 30 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δοκιμάζουμε τη γέμιση αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Γεμίζουμε την κολοκύθα με το μείγμα και κλείνουμε το άνοιγμα με το καπάκι που κρατήσαμε πιο πριν και την λαδώνουμε εξωτερικά με ένα πινελάκι για να μην καεί στο ψήσιμο. Στη συνέχεια την καλύπτουμε μέχρι τη μέση με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί που έχουμε στρώσει από πριν αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε την κολοκύθα για 1 ώρα και 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 - 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω η γέμιση της κολοκύθας.
  • Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου σκεπασμένη με το καπάκι της.
  • Σερβίρουμε παίρνοντας μια γερή κουταλιά από τη γέμιση μαζί με λίγη από τη σάρκα της.
Κατηγορία: καρότα, κίτρινη κολοκύθα, μανιτάρια, μοσχάρι, ορεκτικά, πράσα, ρύζι, χοιρινό
Κουζίνα: Αργεντινή
Λέξη Κλειδί: γιορτινό τραπέζι, κίτρινη κολοκύθα, νόστιμη συνταγή, ορεκτικά, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 2
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close