Κοτόπουλο σοτέ με κινόα και λαχανικά

2.1K

 

Κοτόπουλο σοτέ με κινόα και λαχανικά

Ο συνδυασμός της κινόα μαζί με το κοτόπουλο και τα λαχανικά αποτελούν μια καλή πηγή βιταμινών γιατί είναι ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτείνες και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό χωρίς να μας δίνουν περιττά λιπαρά.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα
  • 1 τεμ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 1 φλ.τσ. κινόα
  • 2 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 15 τεμ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 τεμ. κίτρινη πιπεριά
  • 1 τεμ. πορτοκαλί πιπεριά
  • 1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε από τυχόν λίπη τα στήθη του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,την ξερή ρίγανη και τον χυμό από το πορτοκάλι και κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στα στήθη του κοτόπουλου.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστούν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και με ένα πινελάκι τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά και όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Πλένουμε τις πιπεριές τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλυτζάνια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά να βράσει το νερό.
  • Όταν το νερό έρθει στο στάδιο του βρασμού ρίχνουμε την κινόα αφού πρώτα την πλύνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Βράζουμε για 20 λεπτά και όταν είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε ταψάκι να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά βάζουμε τα στήθη από το κοτόπουλο να ψηθούν , πρώτα από την μια μεριά πολύ καλά και στη συνέχεια γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.
  • Για να δούμε αν ψήθηκαν τα στήθη στο κέντρο κάνουμε μια μικρή τομή με το μαχαίρι μέχρι μέσα και αν δούμε ότι το κοτόπουλο έχει ροζ χρώμα συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ψήσιμο.
  • ΄Οταν είναι έτοιμα το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν και στη συνέχεια κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
  • Σε μια μπασίνα βάζουμε την κινόα ,τις μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα , τα ντοματίνια στη μέση , τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ, τον μαιντανό και ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά αφού καλύψουμε με διαφανή μεμβράνη.
  • Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε και περιχύνουμε την κινόα με τα λαχανικά αφού την βγάλουμε από το ψυγείο.
  • Μοιράζουμε σε δυο μεσαίες σαλατιέρες την κινόα με τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
Κατηγορία: κινόα, κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, λαχανικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Γρήγορο & εύκολο, κινόα, κοτόπουλο,, λαχανικά, μελιτζάνες, ντοματίνια, πιπεριές
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 4
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close