Κρεατόσουπα με κριθαράκι

916

 

Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Εύκολη και θρεπτική ζεστή σούπα με μοσχάρι, πατάτες, καρότα, σέλινο και σελινόριζα ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 50 λεπτά

Υλικά

  • 1 -1/2 κιλό μοσχάρι ( ποντίκι ή κότσι )
  • 100 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 τεμ. καρότα μεγάλα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 4 - 5 τεμ. πατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 τεμ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 - 3 κουτ.σουπ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνη
  • αλάτι κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • χυμός λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το μοσχάρι και 1.2 κιλό νερό ή ζωμό μοσχαριού μαζί με 1 κουτ.γλ. κοφτό αλάτι.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση έτσι ώστε το κρέας να σιγοβράσει. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε τον ζωμό με βαθιά κουτάλα της σούπας και όταν πλέον πάψουν να εμφανίζονται αφροί στην επιφάνεια του προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κρέας να μαλακώσει ( περίπου 1, 5 ώρα ) αρκετά αλλά όχι σε σημείο που να λιώνει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τη σελινόριζα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
  • Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και το σέλινο και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι στο φαγητό και συνεχίζουμε το βράσιμο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για άλλα 20 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε την κρεατόσουπα σε βαθιά μπολ και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Tip: Είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνουμε τον γκριζωπό αφρό που μαζεύεται στη επιφάνεια της σούπας για να μη θολώσει στην συνέχεια η όψη του φαγητού αλλά και για μη γίνει γλυφό στη γεύση.
Το ξάφρισμα γίνεται με βαθιά κουτάλα και ολοκληρώνεται όταν σταματήσει να δημιουργείται στην επιφάνεια του φαγητού αφρός.
Κατηγορία: καρότα, κρεμμύδι ξερό, Κυρίως Γεύμα, μοσχάρι, πατάτες, σέλινο, σελινόριζα, Σούπες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: καρότα, κυρίως γεύμα, μοσχάρι, νόστιμη συνταγή, πατάτες, Σούπες, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close