Μακαρονοσαλάτα με τόνο και λαχανικά
Εύκολη κρύα σαλάτα με ζυμαρικά. τόνο, καπάρη και λαχανικά με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού που αποτελεί μια θρεπτική επιλογή και είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, πικνίκ ή για υγιεινό γεύμα στο γραφείο προσφέροντας μια ισορροπημένη και γευστική εμπειρία.
Υλικά
Υλικά για τη σαλάτα:
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες
- 200 γρ. τόνο κονσέρβα σε νερό
- 20 τεμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 τεμ. αγγούρι κομμένο σε μικρά καρέ
- 120 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
- 4 - 5 τεμ. αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 3 κουτ.σουπ. κάπαρη πλυμένη και καλά στραγγισμένη
Για τη sause γιαουρτιού:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ.σουπ. μαγιονέζα
- 2 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1 κουτ.σουπ. κέτσαπ έτοιμη από το σούπερ μάρκετ
- 1 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 2 - 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι, τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε καλά τον τόνο από το νερό, τον διαλύουμε με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε μέσα στα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα αγγουράκια τουρσί και την κάπαρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τη σάλτσα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή αφού τη σκεπάσουμε πρώτα με διαφανή μεμβράνη.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking