Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και μανιτάρια

29

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και μανιτάρια

Η βασίλισσα του καλοκαιριού μελιτζάνα (μαζί με την ντομάτα) μας δίνει πολλές επιλογές για απίστευτα γεύματα. Μία από αυτές είναι η εκδοχή της με γέμιση κιμά και μανιτάρια. Δοκιμάστε την και θα σας... απογειώσει!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 5 λεπτά

Υλικά

  • 6 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσ. κρασί λευκό
  • 2 τεμ. ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σκόνη
  • 1/2 ματσάκι μαίντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
  • 2,5 φλ. τσ. ζωμό λαχανικών
  • 1,5 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 1/2 φλ. τσ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ανάλατα
  • 4 κουτ. σουπ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε το επάνω μέρος της μελιτζάνας περίπου ένα δάχτυλο κατά μήκος. Χαράζουμε μπακλαβαδωτά τις μελιτζάνες και με ένα πινελάκι τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το μπαχάρι και τη γλυκιά πάπρικα μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο κομμένα σε φετούλες και σοτάρουμε.
  • Όταν αρχίσει να βγάζει το άρωμά του το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αφήνουμε να πάρουν δύο με τρεις βράσεις και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα.
  • Με ένα κουτάλι σκάβουμε λίγο τις μελιτζάνες σαν βαρκούλα και τις γεμίζουμε με τον κιμά.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης στον πολυκόφτη να πολτοποιηθούν καλά.
  • Με ένα κουτάλι καλύπτουμε την επιφάνεια από τις μελιτζάνες με το μείγμα γαλέτας.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες την μία δίπλα στην άλλη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: κιμάς, Κυρίως Γεύμα, μανιτάρια, μελιτζάνα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: κιμάς, μανιτάρια, μελιτζάνα, νόστιμο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close