Μοσχαράκι με αποξηραμένα δαμάσκηνα Sunsweet και γκρεμολάτα μαϊντανού

473

 

Μοσχαράκι με αποξηραμένα δαμάσκηνα Sunsweet και γκρεμολάτα μαϊντανού

Μοσχαράκι με αποξηραμένα δαμάσκηνα Sunsweet και γκρεμολάτα μαϊντανού σε έναν απίθανο συνδυασμό γεύσεων ιδανικό για το Κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια (στρογγυλό ή κιλότο)
  • 300 γρ. δαμάσκηνα Sunsweet
  • 1 τεμ. μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1,5 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 τεμ. σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. του καφέ Metaxa ή κονιάκ
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σκόνη

Για την γκρεμολάτα μαϊντανού:

  • 2 κουτ.σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ.σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε μια πλασωτέ κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δυο μεριές.
  • Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πιατέλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα καρότα σε μέτρια φωτιά με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν (περίπου 3-4 λεπτά) και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην καεί.
  • Τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος το ένα δίπλα στο άλλο. λόγο αλάτι. πιπέρι το τριμμένο μπαχάρι και αφήνουμε 2 λεπτά να σωταριστούν.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το Metaxa και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι κι αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 μισή ώρα περίπου.
  • Κατά τη διάρκεια του φαγητού ελέγχουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου ακόμα.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα Sunsweet και αφήνουμε να πάρει το φαγητό 3 - 4 βράσεις.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει ψηθεί το κρέας και έχει μελώσει η σάλτσα.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με την γκρεμολάτα μαϊντανού.
  • Σερβίρουμε με πουρέ γλυκοπατάτας ή κλασικό πουρέ πατάτας.

Για την γκρεμολάτα:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα από 2 λεμόνια και τον πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Κατηγορία: αποξηραμένα δαμάσκηνα, καρότα, κρεμμύδι ξερό, Κυρίως Γεύμα, μοσχάρι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αποξηραμένα δαμάσκηνα, γιορτινό τραπέζι, κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, μοσχάρι, νόστιμη συνταγή, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close