Μοσχαράκι ραγού με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

3.8K

 

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Το κοκκινιστό μοσχαράκι ραγού με πατάτες είναι ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι και το σίγουρο είναι ότι θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τη νοστιμιά του.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά

Υλικά

Υλικά για το μοσχάρι :

  • 1200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα, κιλότο ή σπαλομίτα)
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 τεμ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί γλυκό
  • 1 κουτ.γλ. μπούκοβο γλυκό
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 σφηνάκι πετιμέζι
  • 1 τεμ. φύλο δάφνη
  • 1 τεμ. ξυλάκι κανέλα
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Υλικά για τις πατάτες :

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • αλάτι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο , πάπρικα γλυκιά και αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια να βραχούν καλά οι πατάτες με όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε σε ταψί του φούρνου λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις πατάτες τη μια δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
  • Τοποθετούμε μια σοτέζα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του κρέατος μαζί με την γλυκιά πάπρικα και το γλυκό μπούκοβο .
  • Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στην άκρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο κα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ξανά το κρέας και μετά από δυο λεπτά σβήνουμε με το κρασί .
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και λίγο χλιαρό νερό ίσα ίσα να καλύψει το κρέας ,το φύλλο δάφνης , την κανέλα , το πετιμέζι , αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει .
  • Τα τελευταία 10 λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό προσθέτουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε ψήσει στο φούρνο και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό μαζί με κόκκινο ξηρό κρασί .
Κατηγορία: καρότα, Κυρίως Γεύμα, μοσχάρι, πατάτες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, μοσχάρι, νόστιμη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close